“Meesters in Amsterdam”

Een prachtig en veelzijdig project! Aldus de enthousiaste Paul van der Veen

Plaats: Amsterdam
Dienst: Projectmanagement
Omvang: 180 appartementen

Het project

Voor dit project zijn wij gevraagd om de volledige projectmanagement tijdens de verduurzaming van twee woontorens in Amsterdam te verzorgen. In deze 2 woontorens huizen maar liefst 180 appartementen. Een enorme klus waar nog hard aan gewerkt wordt. Op dit moment worden de punten op de bekende ï" gezet om de voortgang van het gehele project zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan de basis van het project zelf; bewonerscommunicatie, vergunningsaanvragen en het naleven van de flora- en fauna wet.
Wij hopen u zo spoedig mogelijk bij te kunnen praten. Volg ons op de voet!
201013 Pixabay update-5238325_1920 KLEIN

'Meesters in Amsterdam' presenteren website


Goede communicatie en overleg met bewoners is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook een belangrijke voorwaarde voor een succesvol project. Zowel voor als tijdens deze renovatiewerkzaamheden, worden de bewoners van de Staalmeesterslaan 201-290 en
301-390 (Toren 'N' en 'P') te Amsterdam zo goed mogelijk op de hoogte gehouden. Om dat mogelijk te maken is er hard gewerkt aan een website. Deze is sinds de zomer officieel online! Hierop is veel informatie te vinden maar bijvoorbeeld ook bekend gemaakt dat meer dan 70% van de bewoners heeft ingestemd met de onderhoud en renovatiewerkzaamheden. Dit betekent dat het plan verder uitgewerkt kan worden.

In voorbereiding daarop zijn enkele werkzaamheden alvast opgestart, denk hierbij aan vooroverleg met afdeling CRK (voorheen welstand) en zijn er met een 4-tal aannemers gesprekken geweest. Ook worden op dit moment de vergunningsstukken opgesteld voor de aanvraag omgevingsvergunning.

Binnenkort kunnen wij u meer vertellen over de gekozen aannemer en de verdere voortgang van dit project.
 

'Meesters in Amsterdam' in de startblokken!


In deze update kunnen wij u melden dat we van start gaan! Verhoeven Vastgoedverbeteraars is als hoofdaannemer geselecteerd. De eerste bouwvergadering is geweest en wij kunnen veel positief nieuws brengen, toch nemen we u eerst nog even mee naar het project zelf.


De twee woontorens in Amsterdam krijgen een nieuwe, duurzame en onderhoudsvriendelijke jas. Het energielabel wordt verbeterd van een D label naar een A label. Alle 180 appartementen worden onder handen genomen, zij krijgen een CO-2 gestuurd ventilatiesysteem maar ook nieuwe kunststof kozijnen om het comfort verder te verbeteren. Voor verduurzaming worden zonnepanelen en een extra warmtepomp geplaatst. Via Rijkswaterstaat is opdracht onderweg om voor een aantal woningen extra geluidsreductie toe te passen.


Onze architect; ME-2 architecten heeft een fraai ontwerp gemaakt voor entree en lifthallen, deze krijgen een volledig nieuwe look en er wordt aandacht besteed aan de akoestiek in deze ruimten. Zo wordt wonen naast de A10 met uitzicht over het Rembrandtpark, het beste van 2 werelden!
210317 Foto bericht update Staalmeesterslaan
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de proefwoning en de lifthal in toren ‘N’ op de derde verdieping.

De onherroepelijke bouwvergunning is binnen en wij hebben een 70% bewonersacceptatie positief afgerond. Dit betekent volledige ondersteuning van de gemeente Amsterdam voor het vervangen van de kozijnen, ontzettend goed nieuws want dit betekent dat er gestart kan worden.
De bouwperiode zal in april starten en opgeleverd wordt er nog voor de kerst.