Het is tijd voor een nieuwe kijk op energiepositieve huizen en wijken!


Het is tijd om tijdens het bouwen van onze ultramoderne woningen beter stil te staan bij het milieu, energieverbruik en her- gebruik van grondstoffen. Het moet beter kunnen!


Dat kan!
Sylryk Projectmanagement, Torque Innovation, Plusleven-4-Yef werken momenteel samen aan de introductie van een onderscheidend bouw en energietransitieconcept voor nieuwbouw en transformatie. De wijze waarop tot nu gebouwen worden gerealiseerd kan niet meer. Te veel grondstoffen, verkeerd gebruik van fossiele energie, te veel faalkosten, te weinig gebruik van ICT en industrie mogelijkheden en niet circulair en betaalbaar.

Dit energietransitieconcept wordt nu vertaald naar prototype woning voor particuliere woningen. Het woonconcept is industrieel ontwikkeld en speelt in op de snel veranderende wensen van de klant, de maatschappij en demografische ontwikkelingen. Dankzij de gehanteerde ontwerpvisie zijn de woningen reeds voorbereid voor comfort- en energie eisen van de toekomst. De woningen zijn opgebouwd uit componenten en halffabricaten die geassembleerd gaan worden in een geconditioneerde fabrieksomgeving. Bouwen op locatie wordt daardoor vervangen door een strak logistiek montageproces met korte realisatietijden.

De woningen zijn standaard energieleverend en gaan voorzien worden van een grondstoffen-, en energiepaspoort. De combinatie met het integraal ontworpen installatiesysteem op basis van een centrale ICT-infrastructuur zorgt voor volledige vrijheid in functionaliteit, comfort, aanpasbaarheid en zeer laag energieverbruik aan te sturen vanuit een Smartphone of IPad. Zo worden woningen werkelijk slim, gezond, levensloopbestendig, circulair, all-electric én betaalbaar.

26-11-2020 Publicatie: KIJKopoostnederland